Prepelica japonská je hnedožltej jarabičej farby s bielym pruhom okolo očí a na dĺžku meria asi 20cm. Jej vajíčkam sa pripisujú liečivé vlastnosti už vyše 300 rokov, preto ich Japonci ďalej šľachtili a prepeličky sa usídlili aj v komerčných chovoch v celej Ázii. Častou otázkou laikov je, aký je pomer veľkosti prepeličích a slepačích vajíčok. Do jedného slepačieho vajíčka by sme pohodlne zmestili štyri až pať prepeličích. Ide teda skutočne o minivajíčka. Prepeličie vajíčka sa vyznačujú vysokou nutričnou hodnotou 1700 až 1800 J, čo je viac než polovica energie slepačieho vajca, ktoré je štyrikrát väčšie. Hladina vitamínov A, D, E, B1, B2, B12 a stopových prvkov horčíka, fosforu, medi, vápniku a železa je pritom výrazne vyššia. Obsahujú päťkrát viac fosforu, sedemkrát viac železa, šesťkrát viac vitamínu B1 a pätnásťkrát viac vitamínu B12 ako slepačie vajíčka. Prepeličie ďalej vajcia obsahujú vysoko hodnotné bielkoviny, esenciálne aminokyseliny, lecitín, sacharidy a ďalšie specifické biologicky účinné látky, ktoré priaznivo pôsobia pri liečení kardiovaskulárnych chorôb, ekzémov, cukrovky, astmy, porúch zažívacieho traktu a výrazne posilňujú imunitu organizmu. Vajíčka majú aj minimálny obsah cholesterolu. Čo je dôležité prepeličie vajíčka sú nielen zdravšie, ale aj chutnejšie ako slepačie. Minimálna trvanlivosť vajíčok je pri dobrom uskladnení až 60 dní.
Aktuálne sa prepeličky vo FarmaPARKU nenachádzajú